Навигация

Бюлетин

Информационен бюлетин

Пловдив. Двама са заподозрени за разпространение на наркотици. В Четвърто РУ – Пловдив е започнато бързо производство срещу 25-годишен жител на село Житница и 28-годишен пловдивчанин. В хода на извършените процесуално-следствени действия, проведени под надзора на прокуратурата, от адреса на по-младия мъж били иззети над 25 грама амфетамин и електронна везна, а от дома на пловдивчанина - пакет с марихуана. С полицейски заповеди извършителите били задържани за едно денонощие. По случая се води бързо производство по чл. 354а, ал. 3 от НК. Материалите са докладвани в окръжната и районната прокуратура.
Обвинение е повдигнато на 34-годишен мъж, задържан в хода на специализирана операция, реализирана от служители на пловдивския отдел "Криминална полиция" на 3 февруари. Мъжът бил засечен на бул. «Освобождение» докато шофирал лек автомобил «Опел». При последвало претърсване в колата и в апартамента му, криминалистите открили подпечатани и непопълнени два контролни талона за управление на МПС, кочан с медицински бележки, празна бланка за висше образование и девет печата. Допълнително са иззети три банкноти с номинал от 500, 200 и 100 евро, две комютърни конфигурации,както и пакетче с кокаин. По случая е образувано досъдебно производство по чл.354а, ал. 3 и чл. 308 ал.7 от НК и с постановление на Районна прокуратура – Пловдив на мъжа е повдигнато обвинение.    

Две жени са заловени с контрабандни стоки вчера в Асеновград. Около 10.30 часа вчера служителите на реда предприели проверка в дома на 57-годишна местна жителка, в който открили 600 къса папироси от различни марки, без платен акциз. Час по-късно други 620 нелегални цигари са иззети от магазина на 62-годишна асеновградчанка. За случаите е уведомена районната прокуратура. Срещу жените се водят предварителни проверки за престъпление по чл. 234 от НК.

Стара Загора. 4 900 къса контрабандни цигари открили и иззели униформените, след като вчера спрели за проверка л.а. "Рено 25", управляван Ф. Ф./33 г/- турски гражданин. С него пътувала и 40-годишна старозагорка. При претърсването на автомобила полицаите открили полиетиленова торба с цигарите без акцизен бандерол. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.234, ал.1 от НК.

19-годишен жител на гр. Николаево е задържан в резултат на предприети бързи издирвателни действия. Снощи към 22:30 ч. в полицията сигнализирал 41-годишен мъж. Обяснил, че минути по-рано на кръстовището на бул. "Митрополит Методи Кусев" и бул. "Славянски", непознат го нападнали отмъкнал ключовете му за автомобила и малка сума пари. В хода на предприетите издирвателни действия злосторникът бил установен и задържан в ареста на Първо РУ. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.198 от НК.
Малко след полунощ днес на ул. „Ген.Столетов“ полицейски екип на Второ РУ забелязал несигурното движение на л.а. „Фолкваген Пасат“ и спрял водача. При извършената проверка се оказало, че 32-годишният А.А. от Чирпан се е качил зад волана след употреба на наркотици- дрегерът за дрога отчел положителни резултати за употреба на амфетамин и метамфетамин. А.А. е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл.343в от НК.

          
БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!