Навигация

Новини

Криминалисти на ГДНП установиха и задържаха 8 български граждани, заподозрени в каналджийство и изнудване

В операцията, проведена под надзора на прокуратурата,  активно са участвали и служители  от ОДМВР-Хасково и СДВР

В резултат на предприети професионални и светкавични действия, в Свиленград и София са задържани общо 8 български граждани, съпричастни към извършено изнудване на семейство от Ирак.
Чужденците, които на 16 април т.г. преминали нелегално границата ни с Турция, били засечени на зелената граница със 7-годишното им дете. Те обяснили, че каналджии са отвлекли едногодишната им дъщеря. Заедно с тяхна роднина и други нелегални мигранти, качили детето в автомобил и го отвели на неизвестен адрес, а после започнало изнудването за пари.
След сигнала, стартирали и незабавни оперативни действия на територията на Свиленград, където криминалистите задържали четирима български граждани, заподозрени за участие в извършеното престъпление. В хода на операцията, на територията на София, криминалистите засекли автомобил, в който заедно с осмината чужденци било открито и детето. Спряна е и ескортиращата ги кола. Задържани са четирима мъже от Харманли, които са оказали яростна съпротива при ареста.
Работата по образуваните две досъдебни производства – за изнудване и незаконно подпомагане на чужденци, продължава под надзора на прокуратурата.

• Илюстрация